JM School Tools - шаблон joomla Авто

Aktivnosti

       Usled pandemije korona virusa i izmenjene organizacije rada u školama, dodatni vid podrške u realizaciji nastave jesu časovi koji se emituju na RTS-u.
     Osnovne škole Školske uprave Čačak zastupaju nastavu na RTS-u za oba ciklusa obrazovanja i vaspitanja u periodu od 24. marta do 7. aprila 2021. godine. Upravo ovih dana emituju se časovi za koje su nastavnici naše Škole bili zaduženi. To su časovi za srpski jezik (osmi razred), matematiku (sedmi razred) i fiziku (šesti razred). Za svaki predmet snimljena su po četiri časa tokom decembra meseca 2020. godine.
      Za srpski jezik časove je pripremao i snimao Stefan Avramović, za matematiku Jelena Kenić, a za fiziku Milorad Panić. Naše kolege su se po prvi put našle u ovoj ulozi, oprobale se u korišćenju novih veb alata i veoma profesionalno i savesno pristupile snimanju časova. U snimanju časova fizike svoj doprinos su dali i učenici osmog razreda.
Kolektiv Škole želi da se zahvali kolegama koji su na maestralan način i u najboljem svetlu predstavili sebe, ali i našu školu. Deljenje je osnovni ključ svakog uspeha, a vi ste sa nama nesebično podelili svoje znanje, umeće i entuzijam.

ĆAS

Raspored pismenih provera možete pogledati ovde.

           „Najsrećniji je onaj čovek koji je učinio srećnima najviše drugih ljudi“, jedna je od poruka iz „korpice sreće“ koje su najmlađi učenici iz škola „Vuk Karadžić“ i „Dr Dragiša Mišović“ darivali svojim vršnjacima i svima koji su za Savindan došli u prostorije Kola Srpskih sestara „Nadežda Petrović“. Posebne poklone doneli su deci, štićenicima Kola. Tako su u duhu pravoslavlja proslavili svoju školsku slavu, prvi put baš na ovaj način. Akcija je organizovana u okviru međunarodnog projekta „Čarobna interkulturalna mreža prijateljstva“, u kome učestvuju đaci učiteljica Mirjane Glišić iz OŠ „Dr Dragiša Mišović“ i Jasminke Marić Glišović iz OŠ „Vuk Karadžić“. Pripremili su ih sa svojim porodicama, a mnogi odvajajući od svog džeparca da bi kupili nešto za poklon, školski pribor, rukavice, slatkiše, igračke…Za svoju dobrotu učenici su dobili poklone od članica Kola.

IMG 60ab93a8d5cb1b8502be1220c19d81b4 V

IMG 20167442e50f180c74678797ad4ee40b V

IMG d974ed584af74f6e425ef574357a584a V

USLUGE BIBLIOTEKE
(u normalnim okolnostima)

- Priprema za završni ispit
- Servis Pitaj bibliotekara
- SMS obaveštenja
- Prevodilačke usluge za učenike škole (podrška učenicima)
- Priprema učenika za takmičenje u lepom govoru, priprema učenika za pismene zadatke iz srpskog i iz italijanskog jezika, saradnja sa učiteljima i profesorima iz domena kulturnih aktivnosti, pisanje scenarija i pozorišnih predstava, učešće u pripremi i realizaciji priredaba i pozorišnih predstava, priprema i vođenje učenika na šahovsko takmičenje u opštini, okrugu i republici, pripremanje učenika za odlazak na pozorišne smotre u gradu i republici, organizovanje i učešće u kulturnim aktivnostima realizovanim u Domu kulture
- Tehnička podrška prilikom organizovanja kulturnih dešavanja u školi, organizovanje kulturnih prigodnih aktivnosti u školi i van nje, izrada prigodnih plakata, postera, panoa, učešće na kulturnim dešavanjima u drugim OŠ, saradnja sa kolegama iz drugih osnovnih i srednjih škola na pitanjima kulture i obrazovanja, učešće u radu Podružnice Društva za srpski jezik i književnost, izrada testova iz gramatike za školska takmičenja učenika osnovne škole, učešće u stručnim žirijima, priprema učenika za polaganje razrednog ispita iz italijanskog i srpskog jezika...

Честиткааа

Potkategorije