JM School Tools - шаблон joomla Авто

Aktivnosti

 Povodom završetka prvog razreda, a sa ciljem da pokažu napredak i obraduju bake, deke, roditelje kao i mnogobrojne drugare naše škole , učenici 1/5 odeljenja odigrali su predstavu "Čudesan san" koju je napisao prof. Bogdan Paunović .

Pogledajte slike i snimke sa predstave.

IMG 63447839a5e9601759c9e5a1e8ef50a5 V

Pogledajte i ostale slike

Poštovani,

Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja i Zavod za vrednovanje kvaliteta obrazovanja i vaspitanja, u saradnji sa E-upravom i profesorima (saradnicima) sa Matematičkog fakulteta u Beogradu i Fakulteta organizacionih nauka u Beogradu, kreirali su portal eVežbaonica koji su učenicima stavili na raspolaganje.

Portal eVežbaonica omogućava učenicima da kroz rešavanje zadataka proveravaju svoje znanje tokom priprema za završni ispit na kraju osnovnog obrazovanja i vaspitanja. Zadaci iz sedam predmeta (srpski jezik/maternji jezik, matematika, fizika, hemija, biologija, geografija i istorija), raspoređeni su prema težini na tri nivoa – osnovni, srednji i napredni nivo, a sastavljeni su na osnovu obrazovnih standarda.

Pored zadataka na srpskom jeziku, na portalu se nalaze i zadaci na osam jezika nacionalnih manjina – albanskom, bosanskom, bugarskom, mađarskom, rumunskom, rusinskom, slovačkom ili hrvatskom – te učenici na svom nastavnom jeziku mogu da pristupe eVežbaonici i da odgovaraju na zahteve u zadacima.

Link za pristup:  https://evezbaonica.zvkov.gov.rs/

Portal je otvoren za javni pristup od petka 10.06.2022. godine.

Potrebno je da direktori škola i nastavnici obaveste učenike osmog razreda i njihove roditelje o Portalu eVežbaonica, kao o dodatnom vidu podrške učenicima prilikom pripremanja za završni ispit.

U okviru organizacije ,,Svetosavske svečanosti" juče je škola u Pakovraću bila mesto održavanja druge radionice pripremanja srpskih tradicionalnih jela. 45 učenika iz osnovnih škola ,,Ratko Mitrović", i ,,Dr Dragiša Mišović" zajedno sa veroučiteljem Đorđem Radojkovićem, učiteljem Draganom Mitrovićem, nastavnicom geografije Natašom Basarić i pomoćnom radnicom Vesnom Vujošević spremali su četiri srpska tradicionalna jela: ,,Vinogradarsku gibanicu"(recept iz Hilandarskog vinograda), ,,Domaću pogaču", ,,Svinjetinu sa povrćem ispod sača" i ,,Lenju pitu".
Učesnici su u formiranim grupama dobili zadatak da pripreme neko lepo jelo naše narodne kuhinje i donesu u Pakovraće gde su predstavljena njihova umeća i kreativnost. ,,Belmuž", ,,Mekike", ,,Pita sa višnjama", ,,Đevrek ćevap", ,,Pile na seoski način", ,,Gulaš", ,,Pita sa višnjama", ,,Žito sa šlagom" i ,,Koh sa grizom" samo su neka od tradicionalnih jela koja su vredni učenici doneli na zajedničku trpezu i na veliku radost svih prisutnih.
Radionica je trajala od 13 do 18 časova a osim pripreme i degustacije hrane, pesma i igra su kao i uvek bili sastavni deo ovog divnog dana punog osmeha, zadovoljstva i radosti. Pogledajte slike.

U ovoj školskoj godini odeljenje 3/4 naše škole učestvovalo je u međunarodnom eTwinning projektuMagična naukica/Magical science .Autori projekta su Ljiljana Mudrinić i Snežana Stević. Cilj ovog projekta je bio podsticati radoznalost za otkrivanjem pojava u prirodnoj i društvenoj zajednici , razvijanje kritičkog odnosa prema prikazanim zaključcima eksperimenta, kao i prihvatanje različitih stavova i mišljenja. Učenici su kroz projekat razumeli složenost i povezanost svih faktora koji deliju na čovekovo okruženje, uočili i tumačili uzročno posledične veze , razvijali motoričke veštine , navike , vrednosti i stavove. Naučili su da prepoznaju, imenuju i reše problem. Izvodili smo i proučili : eksperimente s vodom, balonima, bojom, sodom bikarbonom, biljkama i vazduhom. Učenici su takođe izvodili eksperimente po sopstvenom izboru.Kroz projekat smo sarađivali s projektnim partnerima iz Bosne i Hercegovine, Severne Makedonije, Turske, Hrvatske i Srbije. Najveću saradnju ostvarili smo sa učenicima 2/3 OŠ,,Nikodije Stojanović Tatko“ iz Prokuplja i njihovom učiteljicom Ljiljanom Sokolović. Putem videokonferencije zajedno smo održali čas povodom Dana nauke i našim novim prijateljima predstavili srpske naučnike. Učenici su u paru pripremili zbirku materijala -lapbuk i prezentovali učenicima iz Prokuplja.Učenici 2/3 su nam prikazali eksperimente vulkan, sa balovima. Eksperimenti su trajno zabeleženi u zajedničku zbirku digitalnih
materijala.

CYMERA 20220508 122905

CYMERA 20220508 123748

CYMERA 20220529 085049

CYMERA 20220529 091042

U nedelji 23-27. maja 2022. godine imaćete priliku da čujete stručnjake iz različitih oblasti i informišete se o željenom zanimanju.

1653552563681 1

PROFESIONALNA ORIJENTACIJA 1. DAN

PROFESIONALNA ORIJENTACIJA 2. DAN

PROFESIONALNA ORIJENTACIJA 3. DAN

PROFESIONALNA ORIJENTACIJA 4. DAN

Potkategorije