JM School Tools - шаблон joomla Авто

Vesti

U početku beše reč...I upravo reč nas određuje, može da nas uzdigne do zvezda ili sruši u ponore srama. Negujući maternji jezik, čuvamo kulturu svog naroda,čitamo simbole prošlosti i tradicije, gradimo temelj naše budućnosti. Ali, niko od nas ne želi da bude usamljen, već svetski putnik kroz prostor i vreme. Besplatnu kartu za takav put oko sveta daje nam  znanje drugih jezika, ne samo srpskog. Naći meru u svemu  ključ je za srećan i bogat život.

Povodom 65. rođendana škole, učenici 7/4 uz pomoć najmlađih drugara prvaka, realizovali su projekat DOMAĆI STRANCI kojim su želeli da skrenu pažnju na uticaj engleskog jezika  u svakodnevnom govoru. Pogledajte program čiji su idejni tvorci nastavnice Olga Filipović i Mirjana Terzić u saradnji sa nastavnikom  Daliborom Čukljevićem koji je sve snimio i  tehnički oblikovao.

Program možete pogledati ovde.

Upitnik o stavovima UČENIKA osnovne škole o OLIMPIJSKOM OBRAZOVANjU možete popuniti na ovom linku.

Festival odbojke u našem gradu održan je 19.9.2023. u organizaciji OK "Borac". 45 ekipa iz cele Srbije takmičilo se na tri lokacije. Plava hala, OŠ "Preljina" i OŠ "Sveti Sava". Učesnici su se takmičili u tri kategorije: mlađe pionirke, pionirke i kadetkinje. Prvo mesto u mlađim pionirkama zauzela je ekipa "Zaslon" iz Šapca. Drugo mesto ekipa "Maxvolley" iz Kragujevca i treće mesto "Borac" iz Čačka. Učesnice naše škole u kategoriji mlađih pionirki bile su Nikolina Jakovljević 6/2 i Magda Tripković 5/2. Fotografije možete pogledati ovde.

U četvrtak 31.8.2023. godine u 14h na ulaznim vratima škole, biće postavljeni spiskovi učenika petog razreda i njihova podela po odeljenjima.

SKOLA