JM School Tools - шаблон joomla Авто

Takmičenja

Danas je u našoj školi održano Okružno takmičenje iz hemije.

Čestitamo učenicima i nastavnicima na postignutim rezultatima. REZULTATI 

Naša škola je danas bila domaćin Opštinskog takmičenja iz hemije.Učenicima i nastavnicima čestitamo na postignutim rezultatima.

 REZULTATI 

U subotu, 29. aprila 2023. godine u Sremskim Karlovcima održano je Republičko takmičenje izknjiževnosti – Književna olimpijada. Učenice naše škole postigle su izvanredne rezultate:
Selena Ilić VII/1 – 2. mesto
Sanja Čolović VIII/2 – 3. mesto
Čestitamo im od srca i želimo uspehe u daljem radu!

U Petrovcu na Mlavi, u Banji Ždrelo počelo je Državno finale 10. sezone Dunav osiguranje Sportskih igara mladih. Posle prvog takmičarskog dana već su poznati neki od putnika na Međunarodnu završnicu u Splitu.  Na turniru Lino između dve vatre bilo je najuzbudljivije, posebno u kategoriji 2012. i mlađi. Posle tri neizvesna seta, “Atomski mravi” iz Kuršumlije bili su bolji od ekipe “Mišići” iz Čačka i tako obezbedili plasman na Međunarodnu završnicu. Finale u kategoriji 2014. i mlađi, takođe su igrale ekipe iz Kuršumlije i Čačka, ali su ovoga puta bili bolji Čačani, tako da ekipa “Dragišinci” putuje u Split.

U disciplini atletika-trka na 60 metara, tri prvoplasirana takmičara učestvovaće na Međunarodnoj završnici. Andrea Toljagić (Beograd), Fatima Dupljak (Novi Pazar), Đurđina Manjević (Čačak), Dragan Nikitović (Čačak), Ahmet Zukorljić (Novi Pazar), Vuk Srdić (Beograd), Višnja Mateić (Čačak), Lena Štetić (Ruma), Gala Galonja (Novi Sad), Nikola Miljković (Niš), Lazar Popović (Požarevac) i Luka Žugić (Kula), 12 je dečaka i devojčica koji će ove godine predstavljati Srbiju na Međunarodnoj završnici Igara.

Državno finale prati i psihološkinja Biljana Lajović, mentorka ovogodišnje kampanje u okviru Dunav osiguranje Sportskih igara mladih “Pružam ruku, ne podmećem nogu”, tako da su podeljene i nagrade za fer plej i to Nađi Borišev iz ekipe “Sovice” iz OŠ Jovan Popović iz Novog Sada, Iliji Marinoviću iz ekipe “Mišići” iz Čačka, kao i treneru ekipe “Mišići” Andriji Robajcu. Po završetku turnira Biljana Lajović je izjavila:" Drago mi je što sam uz Simovce i nadam se da ću pomoći da takmičenja prođu u fer-pleju. Tu sam, ne samo za decu, već i za odrasle. Imala sam priliku da razgovaram i sa roditeljima, baš smo razgovarali o navijanju i o tom poviku Uaaa… Pričali smo o tome kako uzvikivanje te rečenice zapravo ne znači da navijate ZA svoj tim, nego PROTIV onih drugih. Važno je voditi računa o tome, jer zamislite sliku kad destoro odraslih ljudi uzvikuje Uaaa deci koja stoje ispred njih. Složili smo se da je jako važno da vodimo računa kakvu poruku svojim postupcima mi odrasli šaljemo našoj deci".

Ilija Marinović iz Čačka, takođe je nagrađen za fer-plej:"Učitelj nas uvek savetuje kako treba da se ponašamo, da moramo da poštujemo protivnike, da ne smemo da se rugamo i vređamo i kad pobeđujemo i kad gubimo. I kod kuće mi tata često priča o tome koliko je važan fer-plej i da moram da naučim da gubim".

Ilija je sin bivšeg  arkaša i košarkaškog trenera Marka Marinovića Maline koji je ispratio turnir Lino između dve vatre i bio pravi primer kako roditelj treba da navija i podržava svoj dete.

1689164234 thumbnail IMG 1208 1536x1023

1689164194 thumbnail IMG 1293 1536x1536

Proteklog vikenda održano je Republičko takmičenje iz fizike na kome je učenica Sofija Rozgić VI5  osvojila je 2. mesto, Selena Ilić VII1  2.mesto, a  Andrija Đoković VII1 pohvalu.

Održano je Okružno takmičenje iz biologije na kome su učenici naše Škole osvojili treće mesto.

I to,  Salvador Marić V3,Sofija Rozgić VI5, Nikola Dašić VI1,   Andrija Đoković VII1.

Na takmičenju Šta znaš o saobraćaju, učenik Vukašin Jović V6 je osvojio 3. mesto. 

Učenici  Vukašin Jović V6,Antonije Radulović V1, Neda Stojanović V1,Marija Ćojbašić VI4,Anja Šunjevarić VI1,Nika Šimšić VI4,Stefan Jelušić VII3 i  Dimitrije Baralić VII3 su ekipno osvojili 3.mesto.

Regionalno takmičenje "Sportske igre mladih" održane su 13. 6. 2023. godine na terenima SC Mladost. Učenici naše škole učestvovali su u igri "Između dve vatre" u dve kategorije. Obe ekipe osvojile su prvo mesto i obezbedile plasman na državnom takmičenju koje će se održati od 10. do 12. jula u Banji Ždrelo.FOTOGRAFIJE

viber slika 2023 06 20 15 02 05 204

U subotu, 25. februara 2023. godine u Osnovnoj školi „Vuk Karadžić“ održano je Opštinsko takmičenje iz srpkog jezika i jezičke kulture. Učenici naše škole postigli su odlične rezultate i plasirali se na Okružno takmičenje koje će biti održano u istoj školi 1. aprila 2023. godine. Svim učenicima želimo puno sreće u daljem takmičenju.

Peti razred:

 1. Selena Petrović, 17 poena, drugo mesto
 2. Salvador Marić, 17 poena, drugo mesto
 3. Nina Jadžić, 17 poena, drugo mesto
 4. Jovana Vulović, 16 poena, treće mesto
 5. Danica Stanojević, 15 poena, treće mesto
 6. Vukašin Petković, 15 poena, treće mesto

Šesti razred:

 1. Sofija Rozgić, 19 poena, prvo mesto
 2. Stefan Terzić, 18 poena, drugo mesto
 3. Filip Stefanović, 17 poena, treće mesto
 4. Ivana Pajević, 15 poena, treće mesto

Sedmi razred:

 1. Sofija Milosavljević 16 poena, treće mesto
 2. Selena Ilić, 14 poena, treće mesto

Osmi razred:

 1. Isidora Savković, 17 poena, drugo mesto
 2. Ana Vižlina, 17 poena, drugo mesto
 3. Tamara Vasić 15 poena, treće mesto

U sredu 24.5.2023. godine održale su se „Sportske igre mladih". Naša škola postigla  je sledeće rezultate:

Atletika- trka na 60 metara 2014. godište i mlađi:

3. mesto- bronzana medalja- Tara Arnaut  učenica 2/2 odeljenja.

Igra „Između dve vatre“ 2014. godište i mlađi:

1. mesto-zlatna medalja „Dragišinci“-prošli su u viši rang  takmičenja.

3. mesto-bronzana medalja „Mišići“

4. mesto- pohvala za učešće u polufinalu.

Igra „Između dve vatre“ 2012. godište i mlađi:

1. mesto-zlatna medalja „Dragišinci“-prošli su u viši rang  takmičenja

FOTOGRAFIJE

Dana 18.03.2023. godine održano je Okružno takmičenje iz Hemije. Čestitamo učenicima! REZULTATI