JM School Tools - шаблон joomla Авто

Osnovna škola "Dr Dragiša Mišović" u Čačku otpočela je sa radom 1959. godine u delu grada koji je tada bio periferija, da bi nakon 49-godišnjeg postojanja izrasla u razvijenu gradsku školu. Počela je sa 880 učenika raspoređenih u 22 odeljenja od I do VIII i 30 nastavnika i pomoćnog osoblja.

Rasla je uporedo sa sredinom u kojoj se nalazi da bi danas imala 1096 učenika raspoređenih u 41 odeljenja. Nastava se odvija samo u matičnoj školi, nema izdvojenih, ni kombinovanih odeljenja. Nema učenika putnika.

Škola se nalazi u centru grada Čačka. Povezana je mrežom ulica, tako da je dostupna svim učenicima. Postoji poseban deo na ulazu škole kojim je obezbeđen pristup invalidnim licima. Grejanje škole je dvojako. Koristi se gradska toplana po potrebi se može koristiti školsko centralno grejanje na lož ulje. Mokri čvorovi se nalaze na svakom spratu.

Škola se nalazi na raskrsnici bez signalizacije sa označenim pešačkim prelazom i ležećim policajcem. Okružena je stambenim blokom. Nalazi se na granici dve mesne zajednice - Palilula i Park - te stoga ima veliku teritorijalnu pripadnost. Prekoputa škole je ugostiteljski objekat hotel “Morava“.

U predhodnom periodu uslovi vaspitno - obrazovnog rada su poboljšani što se odrazilo na postignuća učenika. U evalutivnoj studiji "Osnovno obrazovanje u Čačku" koja je rađena na nivou opštine Čačak 2002. godine učenici naše škole su postigli najbolje rezultate na prijemnom ispitu i najveću korelaciju sa opštim uspehom i uspehom iz matematike i srpskog. Ovaj trend se nastavio do današnjeg dana.

Učenici izražavaju pozitivan stav prema školi, nastavnike procenjuju realno i 78% učenika preporučuje svoju školu drugim učenicima.

U ovom periodu intezivno se radi na stručnom usavršavanju nastavnika. Kolektiv neguje zdrave međuljuske odnose.