JM School Tools - шаблон joomla Авто

Učenici I i II razreda koji pohađaju celodnevnu nastavu učestvovali su u brojnim aktivnostima tokom Dečije nedelje. Na kreativan način, zajedno sa svojim učiteljima, obeležili su ovu važnu manifestaciju. Dečija nedelja tradicionalno se obeležava početkom oktobra u Srbiji, sa ciljem da se skrene pažnja javnosti na prava i potrebe dece, kao i na značaj njihove zaštite i razvoja.

Ponedeljak, 7. 10. - U holu škole realizovana je likovna radionica. Učenici su crtali i bojili ruke na papiru, svako na svoj način. Različito obojene ruke simbolizovale su razlike među svim ljudima, kao i uvažavanje i negovanje tolerancije prema različitostima, što je bio i cilj ove likovne radionice. Proizvod zajedničkog rada učenika i učitelja je pano u školskom holu sa sloganom Dečije nedelje "Ja sam dete imam plan: Tolerancija i ljubav svaki dan!"

Utorak, 8. 10. - Realizovana je radionica "Zdrava hrana svaki dan". Učenici su imali priliku da nauče kako samostalno da pripreme zdrav obrok. Cilj radionice je da učenici steknu osnovna znanja o pripremi zdravih obroka, razviju svest o značaju pravilne ishrane za zdravlje, kao i da kroz praktičan rad nauče kako da samostalno pripreme jednostavne, nutritivno bogate obroke koristeći dostupne i prirodne namirnice.

Sreda, 9. 10. - Organizovan je Sportski dan za učenike celodnevne nastave. Za učenike I razreda organizovan je sportski poligon sa preprekama. Za učenike II razreda organizovano je odeljensko takmičenje u igri "Između dve vatre". Cilj Sportskog dana je podsticanje fizičke aktivnosti i timskog duha kod učenika kroz zabavne i dinamične igre, unapređenje motoričkih veština, kao i jačanje svesti o važnosti redovnog vežbanja za zdrav život. Aktivnosti su prilagođene uzrastu učenika, sa posebnim fokusom na razvijanje koordinacije, spretnosti i saradnje među vršnjacima. Osim toga, akcenat je stavljen na timsku igru i negovanje tolerancije kroz sport i rekreaciju.

Četvrtak, 10. 10. - Za učenike celodnevne nastave realizovana je muzičko-plesna radionica u holu škole. Cilj muzičko-plesne radionice je razvijanje kreativnog izražavanja kroz muziku i ples, podsticanje fizičke aktivnosti na zabavan način, kao i jačanje socijalnih veština i timske saradnje među učenicima. Radionica takođe doprinosi razvoju osećaja ritma, koordinacije pokreta i samopouzdanja kod dece. 

Petak, 11. 10. - Učenici posetili koncert Dečijeg hora "Mali liceum" iz Kragujevca u Kulturnom centru. Cilj posete je podsticanje kulturnog obrazovanja učenika, razvijanje ljubavi prema muzici i umetnosti, kao i širenje njihovih estetskih vidika kroz direktan kontakt sa muzičkim stvaralaštvom. Ova poseta pružila je učenicima priliku da uživaju u kvalitetnom izvođenju horske muzike, kao i da se inspirišu za sopstvene umetničke aktivnosti i razviju osećaj za zajedničko muzičko izražavanje.

Učenici odeljenja II1 imali su dodatnu aktivnost. Učestvovali su u nagradnom konkursu Prijatelja dece Srbije pod sloganom "U zdravom detetu zdrav duh". Učenici ovog odeljenja snimili su kratkometražni film na temu tolerancije, uvažavanja i fer-pleja u sportu i rekreaciji.

 Radionice tokom Dečije nedelje realizovali učitelji odeljenja celodnevne nastave I1, I2, II1 i II2.

FOTOGRAFIJE