JM School Tools - шаблон joomla Авто

Dragi naši učenici,
Danas, na Vaskršnji utorak, započinjemo nedelju sećanja i zajedništva koja će biti posvećena nastradalima u Maju prošle godine 2023.
Zato ćemo na samom početku minutom ćutanja da se prisetimo ovog velikog gubitka za naš narod. (minut ćutanja).
U školi učimo razne lekcije iz udžbenika. Ali, ima i onih lekcija koje se uče u porodici, a kasnije u vrtićima i školama – lekcije života. One nas uče ko smo, šta su prave vrednosti života – ljubav, poštenje, poštovanje, briga o ljudima, biljkama, životinjama i okruženju. Međutim, ono što je najvažnije u ovim lekcijama je saosećajnost – empatija prema drugom ljudskom biću.
Ljubi bližnjega svoga kao samoga sebe!
Ono što ne želimo da nama neko učini ili kaže ne treba ni mi da učinimo ili kažemo drugome. Život nas samih i život drugog čoveka je nešto što treba da volimo, čuvamo, negujemo i štitimo. Najlepše slavlje je životna radost (rođenje, krštenje, venčanje, rođendani, porodični i verski praznici).
Kao što pomenusmo, mi danas proslavljamo Vaskršnji utorak. Vaskrs je upravo praznik koji slavi život, lepotu života. Naše čuvarkuće su crvene boje, boje ljubavi i sreće. Tu su i ostala šarena jaja, koja svojom bojom i lepotom pokazuju i ukazuju na lepotu života. Danas ćemo ovim simboličnim takmičenjem u kucanju jajima pokazati da život nije takmičenje, već uzajamno pomaganje. Naša pomoć je trenutno najpotrebnija malom Stefanu Sredoviću koji čeka transplantaciju srca u Belorusiji.
Naše malo je nekome mnogo! Učestvujmo u skladu sa svojim mogućnostima.
Svaki učenik nosi po jedno kuvano kokošje vaskršnje jaje. Ne sme da se nose drvena jaja. Učenici će se takmičiti unutar svog odeljenja.
Svako odeljenje pravi jednu veliku odeljensku čestitku (pola hamera) i jednu takvu malu koju će dobiti pobednik takmičenja.
1.razred: pravi čestitku u obliku srca sa porukom „Srećan čovek je onaj koji zna da voli.“
2.razred: pravi čestitku u obliku sunca sa porukom „Veseo čovek je kao sunce, kuda god da ide osvetljava.“
3.razred: pravi čestitku u obliku osmeha sa porukom „Osmeh je najskuplji poklon koji možeš nekome dati i od nekoga dobiti.“
4.razred: pravi čestitku u obliku knjige sa porukom „Kreni u novi dan: sa osmehom na licu, sa ljubavlju u srcu i sa zahvalnošću što si ovde i što postojiš jer ti znaš da voliš!“
Takmičenje će se održati u holu Škole po sledećem rasporedu:
1.razred – 1.čas
2.razred – 2.čas
3.razred – 3.čas
4.razred – 4.čas
5.čas (u 12 časova nakon ručka) – celodnevna nastava prvog i drugog razreda