JM School Tools - шаблон joomla Авто

        Čačak je u sredu, 12. maja 2021. godine po drugi put bio domaćin Sportskih igara mladih koje su na terenima SC “Mladost” okupile decu uzrasta od 7 do 15 godina. Sportske igre mladih predstavljaju najveću manifestaciju amaterskog sporta u Evropi, a cilj ovakvih sportskih okupljanja je promocija zdravog načina života i širenje prijateljstava.

Igre su svečano otvorene u 10 časova, a potom su usledila nadmetanja u 5 sportova: mali fudbal, basket, odbojka, atletika i između dve vatre.

Učenici naše škole su bili veoma uspešni u igrama. Prvo mesto i plasman na regionalno takmičenje, koje će se 11. juna održati u Priboju, osvojili su učenik 4/1 Petar Mijušković u krosu, učenici drugog razreda u igri između dve vatre i dečaci osmog razreda koji su se takmičili u malom fudbalu.

Na Sportskim igrama mladih u igri između dve vatre veoma dobro su se pokazali i učenici odeljenja 4/3 i 4/5, kao i jedna grupa učenika drugog razreda koja je osvojila drugo mesto.

Svim učesnicima čestitamo i želimo im da u daljem takmičenju stvore neka nova prijateljstva i promovišu druženje i fer igru jer je kampanja Sportskih igara mladih i ove godine zasnovana na borbi protiv vršnjačkog, ali i svih drugih oblika nasilja.

Slike možete pogledati ovde.