JM School Tools - шаблон joomla Авто

Kao podrška ostvarivanju dečjih prava u Srbiji, a u okviru Dečje nedelje, Prijatelji dece Srbije su organizovali onlajn konkurs „Veliko srce dece Srbije – Slagalica prijateljstva“. Program Dečje nedelje podržalo je Ministarstvo za brigu o porodici i demografiju. Na konkurs je pristiglo više od pet stotina radova svih uzrasta koji su kroz izabrani izraz, poslali fotografiju, video, crtež ili postavili post na društvenim mrežama. Svoje sadržaje zajedno su kreirali deca i roditelji, deca i vaspitači, učenici i nastavnici. Cilj konkursa bio je da kod dece predškolskog i školskog uzrasta obogati i podstakne dečju svest kroz kreativno razmišljanje, izražavanje i angažovanje, kao i podizanje svesti o važnosti prijateljstva i solidarnosti, podsticanje razvoja empatije i saradnje. Žiri je, prema analitičkom pristupu, promišljenom izražavanju vrednosti prijateljstva kao odgovora na temu, kreativnosti, empatiji i vršnjačkom i međugeneracijskom angažovanju, izdvojio je sledeće radove:

OŠ „Dr Dragiša Mišović“, Čačak

PU „Kolibri“, Kovačica

ŠOSO „Jelena Majstorović“

BŠ „Lujo Davičo“, Beograd

OŠ „Bora Lazić“

Boravak “Naša bajka”

OŠ “Jovan Jovanović Zmaj”, Pančevo

PU Rakovica, vrtić „Izvorčić“

Na ovom nagradnom konkursu našu školu predstavljali su učenici odeljenja I1 koji su zajedno sa svojim učiteljima Stefanom Karapavlovićem i Slavicom Radovanović poslali poruke prijateljstva, solidarnosti, i ljubavi putem kratkog videa. Kreativni i harizmatični prvaci doneli su svojoj školi jedno lepo priznanje, a kao nagradu osvojili su knjige za školsku biblioteku. RADOVI NAŠIH UČENIKA

U obrazloženju žirija se navodi sledeće: Prispeli radovi činili su se kao delovi velike slagalice, različiti po veličini, sadržaju, načinu izraza, poruci, mediju. Svaki deo je bio jedinstven i mogao se umetnuti samo na jedno mesto. Bili oni isti ili različiti u kreativnom izrazu ili uzrastu, međusobno su uklopivi jer prijateljstvo ima svoj oblik utemeljen na vrednostima ljubavi, poverenja i međusobnog uvažavanja. Preslagani u novi oblik, dali su sliku jedinstvene promocije dečijih prava koja teži prijateljstvu i iskrenoj, nesebičnoj dobrobiti za sve. Slagalica prijateljstva se slaže godinama, i za nju, kao i slagalice uopšte, treba strpljenja. 

 U Beogradu, 22.11.2023.godine

РЕЗУЛТАТИ КОНКУРСА