JM School Tools - шаблон joomla Авто

U okviru organizacije ,,Svetosavske svečanosti" juče je škola u Pakovraću bila mesto održavanja druge radionice pripremanja srpskih tradicionalnih jela. 45 učenika iz osnovnih škola ,,Ratko Mitrović", i ,,Dr Dragiša Mišović" zajedno sa veroučiteljem Đorđem Radojkovićem, učiteljem Draganom Mitrovićem, nastavnicom geografije Natašom Basarić i pomoćnom radnicom Vesnom Vujošević spremali su četiri srpska tradicionalna jela: ,,Vinogradarsku gibanicu"(recept iz Hilandarskog vinograda), ,,Domaću pogaču", ,,Svinjetinu sa povrćem ispod sača" i ,,Lenju pitu".
Učesnici su u formiranim grupama dobili zadatak da pripreme neko lepo jelo naše narodne kuhinje i donesu u Pakovraće gde su predstavljena njihova umeća i kreativnost. ,,Belmuž", ,,Mekike", ,,Pita sa višnjama", ,,Đevrek ćevap", ,,Pile na seoski način", ,,Gulaš", ,,Pita sa višnjama", ,,Žito sa šlagom" i ,,Koh sa grizom" samo su neka od tradicionalnih jela koja su vredni učenici doneli na zajedničku trpezu i na veliku radost svih prisutnih.
Radionica je trajala od 13 do 18 časova a osim pripreme i degustacije hrane, pesma i igra su kao i uvek bili sastavni deo ovog divnog dana punog osmeha, zadovoljstva i radosti. Pogledajte slike.