JM School Tools - шаблон joomla Авто

Početkom ove školske godine, učenici odeljenja 5/4 su po prvi put zakoračili u čarobni svet eTwinninga radeći na međunarodnom projektu „The ABC of mathematics“. Ovaj projekat su pokrenule Jelena Kenić, nastavnik matematike i Anita Šimac, nastavnik matematike u OŠ „Petra Preradović“ u Zadru (Hrvatska), a ubrzo su nam se pridružile i škole iz: Grčke, Francuske, Španije, Italije, Moldavije, Jermenije,  Azerbejdžana, Severne Makedonije, Slovenije i Turske. Na projektu je učestvovalo 19 nastavnika i preko 150 učenika.  

Tokom rada na ovom projektu smo se upoznali sa životom i delom najpoznatijih matematičara, ali smo istraživali i o ženama koje su dale značajan doprinos ovoj nauci. Osim proširivanja matematičkih znanja, razvijali smo i druge veštine i kompetencije, kao što su: saradnja, komunikacija, rad sa podacima i informacijama, javni nastup, digitalne veštine itd.       

Maj se u celom svetu obeležava kao mesec matematike, pa smo odlučili da za kraj ovog projekta u holu škole organizujemo izložbu svojih radova i na taj način sa ostalim učenicima, nastavnicima i roditeljima podelimo saznanja do kojih smo došli tokom rada na ovom projektu.

Ovog meseca eTwinning proslavlja svoj 17. rođendan, pa je deo izložbe posvećen međunarodnim projektima na kojima su učenici naše škole radili od 2018. godine, a koji su nagrađeni Evropskom oznakom kvaliteta i zahvaljujući kojima naša škola ponosno nosi titulu eTwinning škole.

U maju se slavi i Dan žena u matematici (12. maj) pa je deo radova posvećen i ovoj temi.Pogledajte slike i snimak.