JM School Tools - шаблон joomla Авто

Vesti

U okviru Regionalnog centra u Čačku gostovao je naučni kamion u kome su učenici mogli da vide nauku iz drugog ugla. Učenici sedmog i osmog razreda su sa svojim nastavnicima verske nastave i građanskog vaspitanja u petak 5. oktobra posetili ovaj kamion. Prisustvovali su raznim radionicama i ogledima iz geografije, biologije, fizike i hemije. Na velikom globusu mogli su da obnove svoje znanje iz geografije. Na pokaznoj meteorološkoj stanici su mogli da saznaju koje sve vremenske leemente mogu da prate na njoj, od temperature vazduha preko pravca i jačine vetra. Biološke radionice su bile na temu bilјaka i da li one mogu da nas čuju, a u okviru eksperimenata mogli su da vide reakcije raznih hemijskih elemenata i šta se sve dobija iz njih. Oprobali si su i u robotici, sklapanjem i pravlјenjem svojih robota. Moć svetlosti su saznali preko eksperimenata iz fizike.

Fotografije možete pogledati ovde.

Nataša Basarić

Petra Čuklјević

Slavica Jevtović

Milan Todorović

Od 1. do 7. oktobra obeležava se Dečija nedelјa, pod sloganom ''Moje je pravo da živim srećno i zdravo – za odrastanje bez naselјa''. Ovim povodom smo dobili poziv da 2. oktobra budemo njihovi gosti.

Odelјenje 7/3 sa odelјenjskim starešinom je posetilo školu u periodu od 8.00 do 10.00 časova. Na ulasku u školu lјubazno su nas dočekali nastavnici, ali i učenici. Deca su se upoznala, a potom su bili podelјeni u dve grupe. Jedna grupa sa decom domaćinima je otišla na predavanje o elektronskom nasilјu, a druga grupa je sa svojim domaćinima otišla u kabinet u kome su se igrali zemlјopisa na interaktivnoj tabli. Podelili su se u grupe. Svaku grupu je činilo nekoliko učenika naše škole i nekoliko učenika njihove škole. Takmičili su se u znanju iz geografije pogađajući gradove, sela, planine i reke na zadato slovo. Bilo je lepo gledati kako se druže i razgovaraju. Posle kraće pauze grupe su se zamenile.

Rotary club Čačak poklonio je našoj školi deset kompleta računara za kabinet informatike u okviru akcije "100 za 100", sto projekata za sto škola.

Tim povodom 22. septembra 2018. godine potpisan je ugovor o donaciji u prisustvu ministra prosvete Mladena Šarčevića. Zahvaljujemo se Rotary clubu koji je prepoznao potrebu unapređivanja uslova rada škole.

Fotografije možete videti ovde.

U okviru Nedelјe sporta( 23. - 30. septembra 2018. godine ), Čačak je učestvovao u događaju ''Sportski izazov''. Ova manifestacija se održava već petu godinu, a grad protiv koga smo se takmičili je bio Kralјevo. Organizator ove manifestacije je bio Olimpijski komitet Srbije. Kapiten Čačka je bio desetobojac Mihail Dudaš. Cilј ovog događaja je da podstakne pre svega decu, ali i odrasle da se bave sportom. Kako bi i naša škola učestvovala u ovom događaju, nastavnici Građanskog vaspitanja su tačno u 12 časova na trgu bili sa oko 150 učenika naše škole. Organizovani su razni sportovi i deca su mogla da učestvuju sa svojim ekipama ili individualno. Pored košarke, odbojke, rukometa i fudbala, deca su se isprobala u nekim drugim sportskim disciplinama kao što su karate, pikado, penjanje uz stenu, tenis, biciklizam i još puno toga. Učešćem u ovom izazovu svom gradu smo sa ostalim sugrađanima doneli pobedu. Narednih sedam dana će se na trgu u Kralјevu vioriti zastava našeg grada. Pored pobede, za decu je važno da su se bavila sportom, da su se družili, takmičili i sticali nova poznanstva.

Fotografije možete pogledati ovde.

Nataša Basarić

Milan Todorović

0001