JM School Tools - шаблон joomla Авто

Vesti

Program „Kreativni raspust“ organizovan je u toku februarskog raspusta. Realizovani su raznovrsni, zanimljivi i edukativni sadržaji prilagođeni uzrastu i interesovanjima učenika. Učestvovanje u aktivnostima bilo je besplatno i dobrovoljno.

Svaki dan započinjao je „potragom za blagom“ u holu. Direktor škole, Stana Šipetić je pripremila uvodnu aktivnost za učenike trećeg i četvrtog razreda kojom su započinjala dnevna druženja, a odnosila su se na traženje zagonetnog blaga. Nagrada za odgonetku je bila knjiga, koju je osvojila Lena Glišović 3/ 4.

Fotografije možete pogledati ovde.

Ovogodišnji Savindan bio je okupan sunčevim zracima,ali i svečarskim raspoloženjem svih prisutnih u našoj školi. Dok su gosti pristizali,učesnici programa su užurbano obavlјali poslednje pripreme pred izlazak na scenu. Nakon pozdravne reči Stane Šipetić, direktorke škole, usledilo je rezanje slavskog kolača u prisustvu sveštenika, veroučitelјa Petre Kovač i Nemanje Timotijevića i ovogodišnjih domaćina slave porodice Petaković. Školski hor pod vođstvom Stojana Guzine je otpevao Svetosavsku himnu, što je uz recitaciju Margite Jakovlјević 3/3, predstavlјalo početak programa. Rade Đoković, Teodora Ilić i Marija Vulić pokazali su svoje kazivačko i pevačko umeće, brušeno pod budim okom učitelјica Jelene Ivković i Danijele Minić. U drugom delu priredbe prisutni su uživali u odabranim tekstovima patrijarha Pavla, Vladike Nikolaja, Ive Andrića, koje su znalački interpretirali Uroš Tišma 5/4, Iva Matović 5/3 i Glorija Đukić 5/3. Voditelјi programa Mina Milivojčević 7/1 i Vukašina Simeunovića 7/1 dali su svoj doprinos događaju koji je odisao uzvišenošću i dostojanstvenošću, kako i doliči proslavlјanju prvog arhiepiskopa srpskog, Svetog Save. Jelena Ratković, nastavnica muzičke kulture, postarala se da horisti besprekorno izvedu nimalo jednostavne duhovne numere „Svjatij, Bože“ i „Marijo slavna.“

U okviru kreativnog raspusta učenici 6. razreda pravili su i degustirali italijanski specijalitet "spaghetti alla carbonara".

Fotografije možete pogledati ovde.

OŠ „Dr Dragiša Mišović“ obeležila je novembar 2017. godine kao mesec humanosti
pod simboličnim sloganom „Razlistaj grane na humane strane“.
Realizovan je niz aktivnosti uciljupromovisanja solidarnosti i podsticanja humanosti kod učenika. U četvrtak, 2.novembra prodavali su se kolači, koje su pripremili učenici sedmog i osmog razreda. Osim prilike da se zaslade, zaposleni i učenici su dali i svoj doprinos ovoj akciji koja je dočekana sa velikim oduševljenjem.

Prikupljali smo garderobu, hranu, školski pribor i sredstva za higijenu. Sve to smo predali volonterima Crvenog krsta u holu Škole, koji su održali kratak kurs prve pomoći.

Fotografije možete videti ovde.

U OŠ „Vuk Karadžić“ u petak, 1. 12. 2017. održano je književno-jezičko druženje učenika ovih škola. Učenice petog razreda Iva Matović, Bojana Kostić, Marija Glavonjić i Glorija Đukić kazivale su svoje stihove na temu prijateljstva, a učenici iz škole domaćina podsetili su na bliskoznačnice i istoznačnice  reči prijatelj, obuhvativši pritom reči od arhaizama do neologizama. Osvrnuli smo se na Vukove poslovice o prijateljstvu i prizvali u sećanje njegovu zdravicu o prijateljstvu. Bila je to prilika za upoznavanje učenika i razmenu ideja i iskustava uz lepe reči kojima se lepa stvarnost stvara.

Fotografije možete pogledati ovde.