JM School Tools - шаблон joomla Авто

Vesti

U susret obeležavanju Dana planete Zemlje, 22.aprila učenici sedmog i osmog razreda su posetili Spomen park. Sa nastavnicima Gradjanskog vaspitanja su u subotu, 20.aprila  obišli ovo značajno istorijsko mesto grada Čačka. Pored sticanja novih znanja, ova poseta je imala i ekološki karakter. Učenici su sa svojim nastavnicima poneli rukavice i crne kese i očistili ovaj značajan kompleks. Pokupili su otpad koji su nesavesni gradjani ostavljali. Na ovaj način dali su primer drugima kako i na koji način sačuvati kako prirodne lepote grada, tako i istorijska mesta.

Predstavlјamo vam Nikolu Čutovića,učenika 6/3.Nikola je zaslužio da se nađe na ovim stranicama zato što je dobar drug i sjajan plesač.Oprobao se u raznim igrama tokom dugogodišnjeg  vežbanja u Plesnom klubu Luna.Kaže da je igra ono što ga ispunjava,trudi se da što bolјe savlada svaku novu koreografiju,ali da su takmičenja prvenstveno prilika za druženja i stvaranje novih prijatelјstava.Na takmičenju u Makedoniji 22.marta 2019. Nikola je dosegao same zvezde.Čestitamo od srca našem drugaru i verujemo da će se za njega tek čuti na plesnim podijumima širom zemlјe i inostranstva.

Kako su kreativne radionice namenjene onoj deci koja žele da se druže, igraju, stvaraju, stiču nova iskustva i znanja u društvu svojih vršnjaka odlučili smo da organizujemo radionicu pod nazivom "kreativni februar" i družimo se sa "MALIĆIMA BORAVKAŠIMA". Cilj nam je bio da za ovih nekoliko sati kvalitetno provedenog vremena prevaziđemo ono što se zove dosada i to vreme pretvorimo u jednu kreativnu i maštovitu priču. Petak je bio sve, samo ne dosadan. Idealan za sve nas, razigrane prvačiće, drugake i učiteljice. Uživali smo praveći nešto što je lepo, novo, zanimljivo a ujedno se i zabavljali. Naša priča je vedra, pozitivna i vezana za Dan zaljubljenih. Izrađene predmete deca će pokloniti nekoj, njima dragoj osobi i tako joj dati do znanja da je baš ona razlog njihove srece. U učeničkom stvaralaštvu primenile smo radne i praktične metode rada kao i socijalne, koje podstiču kooperativnost u ovakvoj vrsti radionica. 

Ovako proveden dan sa decom kao i sam Dan zaljubljenih za nas su ispunjeni ljubavlju, srećom, zajedništvom i prijateljstvom.

MALIĆI SA UČITELJICAMA 

U subotu, 6. aprila 2019. godine u Osnovnoj školi „Vuk Karadžić“ održano je Okružno takmičenje iz srpskog jezika i jezičke kulture.

Učenici naše Škole ostigli su sledeće rezultate:

5. razred

Maša Poledica 5/1 — 18 poena — PRVO MESTO

6. razred

Dunja Vilžina 6/2 — 18 poena — DRUGO MESTO

7.razred

Sara Pavlović 7/3 — 19 poena — PRVO MESTO

Jana Milovanović 7/5 — 17 poena — DRUGO MESTO

Nevena Ćosović 7/6 — 16 poena — TREĆE MESTO

Svim učenicama čestitamo na postignutim rezultatima, a Sari Pavlović, koja se plasirala na Republičko takmičenje u Tršiću, želimo puno uspeha.

Odeljenje 7/3 je samoinicijativno rešilo da sakupi novac da pomognu Mini Mesarović. Za dan su sakupili 5500,00 dinara u okviru svog odeljenja i pokrenuli inicijativu za humanitarnu prodaju kolača u školi. 5500,00 dinara je uplaćeno na račun za Minu, ali je uplata morala biti na osobu. Zbog toga uplatnica je na ime odeljenjskog starešine. Novac od humanitarne prodake kolača biće naknadno uplaćen jer prodaja traje nekoliko dana.

Ponosna na svoje odeljenje!

Razredna Nataša Basarić

Rezultate okružnog takmičenja iz hemije održanog 30. marta 2019. u našoj školi možete preuzeti ovde.