JM School Tools - шаблон joomla Авто

Vesti

OŠ „Dr Dragiša Mišović“ obeležila je novembar 2017. godine kao mesec humanosti
pod simboličnim sloganom „Razlistaj grane na humane strane“.
Realizovan je niz aktivnosti uciljupromovisanja solidarnosti i podsticanja humanosti kod učenika. U četvrtak, 2.novembra prodavali su se kolači, koje su pripremili učenici sedmog i osmog razreda. Osim prilike da se zaslade, zaposleni i učenici su dali i svoj doprinos ovoj akciji koja je dočekana sa velikim oduševljenjem.

Prikupljali smo garderobu, hranu, školski pribor i sredstva za higijenu. Sve to smo predali volonterima Crvenog krsta u holu Škole, koji su održali kratak kurs prve pomoći.

Fotografije možete videti ovde.

U OŠ „Vuk Karadžić“ u petak, 1. 12. 2017. održano je književno-jezičko druženje učenika ovih škola. Učenice petog razreda Iva Matović, Bojana Kostić, Marija Glavonjić i Glorija Đukić kazivale su svoje stihove na temu prijateljstva, a učenici iz škole domaćina podsetili su na bliskoznačnice i istoznačnice  reči prijatelj, obuhvativši pritom reči od arhaizama do neologizama. Osvrnuli smo se na Vukove poslovice o prijateljstvu i prizvali u sećanje njegovu zdravicu o prijateljstvu. Bila je to prilika za upoznavanje učenika i razmenu ideja i iskustava uz lepe reči kojima se lepa stvarnost stvara.

Fotografije možete pogledati ovde.

Grane naše humanosti razlistale su se i do Dečjeg odeljenja u gradskoj bolnici. U petak 17.11.2017. godine predstavnici 5. i 6. razreda parne smene posetili su Dečje odeljenje gde su se kratko družili sa decom koja se trenutno nalaze na lecenju. Kao mali znak zahvalnosti što smo ih posetili dobili smo medalje za humanost.

unnamed1 unnamed

 

''Noć sova'' je manifestacija koja se održava drugu godinu. Ove godine je naša škola bila domaćin, a organizovana je u saradnji sa Udruženjem lјubitelјa ptica ''Sove na oprezu'', Turističkom organizacijom Čačak i Regionalnim centrom za profesionalni razvoj zaposlenih u obrazovanju u Čačku.

Održana je 24. i 25. novembar 2017. Gosti su bili nastavnici i učenici svih čačanskih osnovnih škola. Ideja ovog događaja je da se učenici upoznaju sa značajem sova, njihovim načinom života i ishranom. Prvoga dana učenici su prisustvovali predavanju Zorana Rajičića o sovama i popisu zimskih jata sova u čačanskom kraju i prezentaciji Tamare Stevović, učenice koja je u okviru Petnice radila istraživanje na temu ishrane kukuvije. Nakon toga, učenici su upoznali sove kroz multimedijalne učionice( filmovi o sovama iz TV serijala Gradske ptice, multimedijalna projekcija o sovama Srbije i Kviskoteka – Sova simbol mudrosti).

 

U četvrtak, 2. novembar 2017. godine, realizovana je humanitarna prodaja kolača. Na velikim odmorima, u obe smene, akcija je dočekana sa oduševlјenjem. Učenici i zaposleni su iskoristili priliku da se zaslade i budu humani. Kolače za prodaju su pripremili učenici sedmog i osmog razreda. Ovom prilikom upućujemo posebnu zahvalnost učenicima koji su pripremali kolače, kao i svim učesnicima akcije u novembru, koji obeležavamo kao mesec humanosti pod nazivom „Razlistaj grane na humane strane“.

Fotografije možete pogledati ovde.

Predstavljamo vam Andreja Čvorovića,učenika 7/1. Andrej je sjajan drug i, što je takodje značajno, veoma uspešan sportista. Karate je za nekoga možda grub sport, ali je ovom dečaku u srcu već punih deset godina. Uzor mu je stariji brat, a ni svakodnevni treninzi ne predstavljaju problem kad se baviš nečim što voliš. Uspeh onda neizostavno dolazi, a pomenućemo samo novije: 1. mesto na Svetskom prvenstvu 2016, 3. mesto na istom takmičenju ove godine, kao i 3. mesto na Evropskom prvenstvu u sezoni 2016/2017. Želimo našem Andreju da nastavi da niže uspehe u karateu i da se što češće penje na pobedničko postolje. Drugari iz 7/1

IMG 20171112 WA0001