JM School Tools - шаблон joomla Авто

Aktivnosti

IMG 1fbe27c72be223e96dc798736362836d V

Slike sa proslave pogledati ovde.

Pavle Mečani, učenik odeljenja 6/1 naše škole, prvi je u Čačku u ledenoj Zapadnoj Moravi doplivao do Časnog krsta. 

„Ovo je treći put da plivam u Moravi za Bogojavljenje, a prvi put pobeđujem. To je poseban događaj koji se rečima ne može opisati. Voda nije bila hladna, barem je to moj osećaj“, rekao je Pavle.

Inače, u plivanju za Časni krst u Zapadnoj Moravi učestvovalo je više od 100 takmičara, a manifestacija se organizuje 18. put. 

Čestitamo Pavlu i želimo mu da ponovi uspeh u godinama koje dolaze.

Pavle Mečanin

Na sledećem linku pogledajte slike i video maketa crkvi i manastira koje su napravili učenici naše škole.IMG 20220126 161320

Podsećamo sve učenike da je 27.1.2022. godine nenastavni dan! 

Na sledećem linku možete pogledati IZVEŠTAJ o prikupljenim sredstvima tokom meseca Humanosti.

IMG 20220112 193931

Predškolci iz vrtića „Mali kapetan“ i njihove vaspitačice prisustvovali su času likovne kulture u odeljenju IV/3. Cilj posete bio je proširivanje znanja o linijama u okviru projekta vrtića „Vau, kakva linija". Času je prisustvovalo 24 predškolca, dve vaspitačice i učenici 4/1 odeljenja. Realizaciju ovog projekta mališani su započeli posetom Umetničkoj školi gde su se upoznali sa linijom u umetnosti. U biblioteci su saznali o linijama u svetu slova, lepom pisanju i kaligrafiji. Prilikom posete našoj školi proširili su znanja o vrstama linija, naučili kako se koje linije zovu, kako se crtaju i upoznali se sa instrumentima koji nam pomažu u tome (lenjiri, trougaoni lenjiri, šestar). Bili su veoma radoznali, saradljivi i slobodni u iznošenju mišljenja. Sa starijim drugarima su u drugom delu časa naučili kako linijama mogu da popunjavaju različite oblike i tako boje crtež. Zadovoljstvo je bilo obostrano.Na kraju ovog druženja razmenili smo poklone.

Untitled

Potkategorije