Štampa

U produženom boravku naše škole, kao aktivnost u okviru Dečje nedelje, 7.10.2022. organizovan je NTC kviz. NTC sistem učenja predstavlja program aktivnosti usmerenih na razvoj motoričkih i kognitivnih sposobnosti dece u predškolskoj i školskoj dobi, pa su tokom NTC kviza naši đaci imali priliku da uče na najlepši mogući način – kroz igru.

Učesnici kviza bili su učenici II razreda, raspoređeni u dva tima, dok su ostali učenici prvog, drugog i trećeg razreda bodrili svoje drugare. Plavi tim činili su: Stefan Dunjić II3, Pavle Dimitrijević II3, Anika Cvetković II5 i Uroš Ilić II5. Članovi crvenog tima bili su: Filip Đoković II3, Todor Vukosavljević II3, Luka Zoćević II4 i Minja Gujaničić II5.

Takmičari su kroz 7 različitih igara pokazali su brojne sposobnosti – pamćenje, razmišljanje, domišljatost, kreativnost, koordinaciju pokreta, brzinu pokreta, fine motoričke sposobnosti, memoriju, moć logičkog zaključivanja, itd. Ovaj vid aktivnosti izuzetno utiče na razvoj sposobnosti učenja i stimulativnim aktivnostima deluje na razvoj asocijativnog razmišljanja, a dete misleći da se igra, nauči puno novih stvari. Takođe, utiče na razvoj funkcionlanog znanja, tj. povezivanje naučenog.

Učitelji u produženom boravku Stefan Karapavlović i Nataša Protić, koji su organizatori ovog kviza, istakli su da su izuzetno zadovoljni reakcijom i motivacijom učenika prilikom učešća u kvizu kao i njihovom interakcijom u okviru timova. Pobedu je odneo crveni tim sa osvojenih 34 poena, dok je plavi tim osvojio 31 poen. Svim učesnicima dodeljene su pohvalnice za učešće i postignuti rezultat u NTC kvizu i što je najvažnije, svi prisutni su se veoma zabavili i puno toga novog naučili.

Pogledajte fotografije.