JM School Tools - шаблон joomla Авто

Savremeni način života i rada nameće određenom broju roditelјa potrebu zbrinjavanja dece,mlađeg školskog uzrasta (prvog i drugog razreda ),pre ili posle redovne nastave.Kao škola,želeli smo da izađemo u susret,pokrijemo njihovo radno vreme,a da deca budu zbrinuta na sigurnom.

Vrata boravka su otvorena već u ranim jutarnjim satima,od 7 časova pa sve do 17 časova,a sa decom rade tri profesora razredne nastave.

 

U ovom intervalu deca imaju raznovrsne nastavne i vannastavne aktivnosti,koje se odvijaju u lepom i sigurnom okruženju ,opremlјenom i prilagođenom njihovim potrebama,od izrade domaćih zadataka uz stručnu pomoć učitelјa,pa do kreativnog rada i rekreacije.Na ovaj način prepliću se učenje,igra i odmor.Atmosfera je uvek prijatna,po potrebi radna ili zabavna.

Ovaj neobavezan ali organizovan oblik rada u školi kreira kod dece radne navike,samostalnost, odgovornost,razvija kolektivni duh,kreativnost i osećaj pripadanja grupi.Snažno deluje na emocije učenika, sigurnost u sebe,međusobnu saradnju , pomaganje i snalažlјivost.Učitelјi su tu uz decu da ih podstiču,pomažu, teše,ohrabruju,rešavaju probleme.

Boravak ima i kuhinju, u kojoj naši drugari pored svežeg doručka i užine svakodnevno imaju na jelovniku kuvan ručak sa salatom i desertom ili voćem,a jelovnik se sastavlјa na početku školske godine i tako deci nudi raznovrsne i sveže obroke.

I za ovaj oblik rada neophodna je saradnja roditelјa i učitelјa.Kroz razgovor sa učitelјima iz produ- ženog boravka roditelј uvek može saznati kakvo je njegovo dete u igri,kako usvaja sadržaje dok vežba,da li je spremno da pomogne,kako prihvata pomoć u grupi,kako reaguje na odmor,da li učestvuje u održavanju urednosti učionice i dr.što je veoma važno za razvoj svakog deteta.

Rad u produženom boravku je veliki i sladak izazov za svakog učitelјa pa i učenika.Imajući u vidu krajnji cilј (postignuće )i želјu da učenik kvalitetno,kreativno i ugodno provodi svoje vreme u školi,velike mogućnosti se otvaraju učitelјima koji žele da ispune svoje kreativne potencijale.

Fotografije možete pogledati ovde.

Učitelјi iz produženog boravka