JM School Tools - шаблон joomla Авто

U periodu od 28. novembra do 2. decembra 2018. godine OŠ „Dr Dragiša Mišović“ po drugi put bila je domaćin učenicama i nastavnicama iz OŠ „Jožeta Moškriča“ iz Ljubljane.

Tema ovogodišnjeg susreta bila je Prijateljstvo nema granice. Sve aktivnosti tokom posete bile su u skladu sa ovom temom, a boljem upoznavanju učenika i stvaranju trajnih prijateljstava doprinelo je što su učenici iz Slovenije boravili u porodicama učenika naše Škole.
Fotografije možete pogledati ovde.

Prvi dan gosti su proveli u Školi, čuli nešto o istorijatu, organizaciji rada, posetili časove.

Kao dobri domaćini, učenici obe smene družili su se sa gostima i razgovarali o njihovoj školi, gradu, državi.

Priređen je i poseban program dobrodošlice sa mnogo muzike i lepih poruka prijateljstava.

Drugog dana, družili smo se u Beogradu na Festivalu nauke, a posetili smo i Muzej nauke i tehnike. I gosti i domaćini su bili oduševljeni onim što su videli i doživeli tokom tog dana.

Treći dan pružili smo im mogućnost da vide Čačak sa brda Ljubića, a potom smo obišli centar Grada, Crkvu, Muzej, Gimnaziju, Opštinu, Spomenik Stepi Stepanoviću, obalu Zapadne Morave. Zanimljiva je bila i poseta koncertu dečjeg folklora u Domu kulture.

Poslednje veče druženja u Školi imali smo radionicu o prijateljstvu, nakon čega smo se zahvalili našim gostima za lepo druženje i sjajno iskustvo koje nas je podsetilo da dobra namera i prijateljstvo nemaju granice.