JM School Tools - шаблон joomla Авто

Dana, 24.4.2018. godine u holu škole je održan javni čas. Čas su pripremali učenici trećeg i šestog razreda (3/3 i 6/3). Na ovom času urađena je korelacija dva nastavna predmeta i to Geografije, koja se izučava od petog razreda i Prirode i društva, predmeta trećeg razreda.

Ovim javnim časom je obeležen i Dan planete Zemlјe koji se obeležava 22. aprila u svetu. Javni čas je pripremlјen za učenike četvrtog razreda, koji su se na ovaj način upoznali sa nastavnim predmetom Geografija.

Dan planete Zemlјe je obeležen kroz predavanje o zemlјama južne Evrope (Španija, Italija, Grčka i Srbija). Svi učenici ova dva odelјenja su učestvovali u programu. Pripremili su zanimlјivosti o ovim zemlјama, zaštićena prirodna područja, hranu, običaje i poznate ličnosti. U školi su bili obeleženi i dani prijatelјstva, pa je i ova tema obrađena na ovom javnom času. Učenici su na italijanskom, španskom i grčkom govorili reči volim te, molim te, izvini, dobar dan, prijatelј, drug, osmeh. Na kraju su prikazane neke od starih reči Srbije, koje se danas ne koriste, jer su zamenjene tuđicama.

Ceo program su upotpunili i Đorđe Marković i Nikola Plazinić, učenici 6/3, koji su svoja muzička umeća pokazali na gitari i flauti. KUD '' Dule Milosavlјević Žele'' je na samom kraju časa izvelo igre iz čačanskog kraja. Na ovom času urađena je korelacija ne samo ova dva predmeta, već i korelacija sa istorijom, informatikom, likovnom kulturom, muzičkom kulturom.

Na kraju su podelјenje zastave i grbovi ovih zemalјa učenicima četvrtog razreda.

Fotografije možete pogledati ovde.

Slavica Radovanović, nastavnik razredne nastave

Nataša Basarić, nastavnik geografije