Štampa

Ovogodišnji Savindan bio je okupan sunčevim zracima,ali i svečarskim raspoloženjem svih prisutnih u našoj školi. Dok su gosti pristizali,učesnici programa su užurbano obavlјali poslednje pripreme pred izlazak na scenu. Nakon pozdravne reči Stane Šipetić, direktorke škole, usledilo je rezanje slavskog kolača u prisustvu sveštenika, veroučitelјa Petre Kovač i Nemanje Timotijevića i ovogodišnjih domaćina slave porodice Petaković. Školski hor pod vođstvom Stojana Guzine je otpevao Svetosavsku himnu, što je uz recitaciju Margite Jakovlјević 3/3, predstavlјalo početak programa. Rade Đoković, Teodora Ilić i Marija Vulić pokazali su svoje kazivačko i pevačko umeće, brušeno pod budim okom učitelјica Jelene Ivković i Danijele Minić. U drugom delu priredbe prisutni su uživali u odabranim tekstovima patrijarha Pavla, Vladike Nikolaja, Ive Andrića, koje su znalački interpretirali Uroš Tišma 5/4, Iva Matović 5/3 i Glorija Đukić 5/3. Voditelјi programa Mina Milivojčević 7/1 i Vukašina Simeunovića 7/1 dali su svoj doprinos događaju koji je odisao uzvišenošću i dostojanstvenošću, kako i doliči proslavlјanju prvog arhiepiskopa srpskog, Svetog Save. Jelena Ratković, nastavnica muzičke kulture, postarala se da horisti besprekorno izvedu nimalo jednostavne duhovne numere „Svjatij, Bože“ i „Marijo slavna.“

Na kraju, nagrađeni su učesnici literarnog konkursa „Porodicu u srcu nosim“ (Petra Petaković 3/6, Miloš Ilić 4/1, Lena Popović 5/1, Uroš Tišma 5/4 i za rad na italijanskom jeziku), kao i Ivona Jovanović 5/2 i Milica Krnjaja 5/3 za naročit doprinos afirmisanju nastave veronauke.

I ovoga puta, posebnu zahvalnost zavređuju Bogdan Paunović, bibliotekar, i nastavnice likovne kulture Svetlana Gavrilović i Martina Đukić. Za tehničku podršku bili su zaduženi Dragan Mitrović,Ivana Zorić i Dalibor Čuklјević.

Fotografije možete pogledati ovde.