JM School Tools - шаблон joomla Авто

OŠ „Dr Dragiša Mišović“ obeležila je novembar 2017. godine kao mesec humanosti
pod simboličnim sloganom „Razlistaj grane na humane strane“.
Realizovan je niz aktivnosti uciljupromovisanja solidarnosti i podsticanja humanosti kod učenika. U četvrtak, 2.novembra prodavali su se kolači, koje su pripremili učenici sedmog i osmog razreda. Osim prilike da se zaslade, zaposleni i učenici su dali i svoj doprinos ovoj akciji koja je dočekana sa velikim oduševljenjem.

Prikupljali smo garderobu, hranu, školski pribor i sredstva za higijenu. Sve to smo predali volonterima Crvenog krsta u holu Škole, koji su održali kratak kurs prve pomoći.

Fotografije možete videti ovde.

Imali smo priliku da se družimoi pokažemo da mislimo na druge tokom posete Dečjem odeljenju Gradske bolnice, gde smo u znak zahvalnosti dobili medalje za humanost. Posetili smo učenike ŠOSO „1.novembar“, gde smo zajedno napravili vence prijateljstva.
U toku ovog meseca nastavljena je stalna akcija pod nazivom„Čepomdo osmeha“. Učenike svakodnevno podstičemo da odlažuplastične čepove i da razvijajuekološku svesti humanost.
Prodajnom izložbom učeničkihrukotvorina,koja je realizovana 30. novembraobeležen je završetak naših aktivnosti. Kupovinom čestitki, bukmarkera, narukvica, ukrasnih tegli,svako ko se našao u holu Školeimao je priliku da bude human. Prikupljeni novac će biti usmeren za kupovinu neophodnih stvari materijalno ugroženim učenicima.
Realizacija aktivnosti u okviru meseca humanosti pokazala nam je daje energijom naših mladih naraštaja moguće stvoriti humanije i saosećajnije okruženje.
Veliku zahvalnost upućujemo učenicima, roditeljima, kolegama Škole, osoblju Dečjeg odeljenja, zaposlenima u ŠOSO „1.novembar“ koji su doprineli da se mesec humanosti uspešno realizuje.

Ivana Pantović, školski pedagog
Petra Kovač,nastavnik verske nastave