JM School Tools - шаблон joomla Авто

U cilju promovisanja solidarnosti i podsticanja razvoja humanosti kod učenika, OŠ „Dr Dragiša Mišović“ obeležila je novembar 2016. godine kao mesec humanosti. Pod simboličnom sloganom „Razlistaj grane na humane strane“ realizovan je niz akcija u koje su bili uključeni naši učenici. Dečaci su u fudbalu, a devojčice u odbojci igrali utakmice na humanitarnom turniru koji je trajao od 1. do 30. novembra.

Škola se u toku meseca novembra priključila poznatoj akciji „Čep za hendikep“. Na različitim lokacijama u školskim hodnicima od 4. novembra nalaze se kutije u koje učenici mogu ubaciti plastične čepove. Od meseca novembra ovo će biti stalna akcija u našoj školi, na taj način podsticaćemo učenike da budu humani, ali istovremeno razvijati i njihovu ekološku svest. Na kraju meseca novembra prikupljeno je preko 25 džakova čepova.

Priliku da budemo humani, a i da se zasladimo imali smo 9. novembra kada je realizovana prodaja kolača u holu Škole, na velikim odmorima u obe smene. Učenici i nastavnici su kupovinom kolača pomogli akciju prikupljanja novčanih sredstava za materijalno najugroženije učenike.

Akcija prikupljanja garderobe trajala je od 15. do 21. novembra. Prikupljenu garderobu predali smo volonterima Crvenog krsta u holu Škole koji su tom prilikom održali predavanje o mogućim načinima volontiranja za ovu ustanovu, kao i uopšte o značaju humanosti i razvijanju solidarnosti među mladima. Prisutni učenici su imali priliku i da vide kako je moguće pružiti prvu pomoć u situaciji kada je pomoć neophodna.

Prodajna izložba učeničkih likovnih radova i rukotvorina realizovana je 29. novembra. Priliku da bude human imao je svako ko se našao u holu naše Škole, kupovinom učeničkih likovnih radova, glinenih figurica, bukmarkera, narukvica i ostalih rukotvorina.

Finalnim utakmicama humanitarnog sportskog turnira 30. novembra obeležen je završetak naših aktivnosti u nadi da će ovo postati stalna aktivnost koja će snagom i energijom naših učenika, naših mladih naraštaja pokazati da je moguće stvoriti i održati pravednije, humanije i saosećajnije društveno okruženje.

Veliku zahvalnost upućujemo učenicima, roditeljima, kolegama naše Škole, koji su doprineli da se mesec humanosti uspešno realizuje.

Ivana Pantović, školski pedagog

Marija Nešović,nastavnik srpskog jezika