JM School Tools - шаблон joomla Авто

U okviru RC Čačak, 17.11.2016. otvoren je ''Park znanja'', mesto gde su se našli trodimenzionalni nastavni objekti koji su na otvorenom. Ovi nastavni objekti namenjeni su za nastavu prirodnih nauka (biologije, matematike, geografije, hemije, fizike...).

Neki od nastavnih objekata su: Njutnovo klatno, Meteo stanica, Grinični meridijan, Globus DING, model DNK, solarni panel i još mnogo toga. Na dan otvaranja Parka znanja, Regionalni centar je organizovao mini festival nauke u kome je učestvovala i naša škola. Tanja Petrović, prof. matematike i Nataša Basarić, prof. geografije su sa šest učenika prikazale eksperimente vezane za matematiku i geografiju. Učenice sedmog razreda Mina Ružičić, Milica Ilić, Sara Rakić i Katarina Lazović su uz pomoć lego kockica pokazale i objasnile Pitagorinu teoremu i na zanimljiv način pokazale kako da se najlakše zapamte decimale broja Pi. Učenica sedmog razreda Sara Karličić je objašnjavala zbog čega lakše možemo da plivamo u slanoj vodi, a učenik osmog razreda Vuk Spasojević je pokazao kako se menja vazdušni pritisak i kako funkcioniše Teslina kugla.

Park znanja je otvorio Ministar prosvete Mladen Šarčević.. Naši učenici su, sa puno samouverenosti i znanja, Ministru i Gradonačelniku grada Čačka objasnili svoje eksperimente.

Kako bi podržali svoje drugare, Ivana Pantović, pedagog škole je sa učenicima odeljenja 7/5 posetila Park znanja i mini festival nauke.

Fotografije možete pogledati ovde.

Nataša Basarić, profesor geografije

Tanja Petrović, profesor matematike