Štampa

Humane strane

U cilju promovisanja solidarnosti i podsticanja razvoja humanosti kod učenika OŠ „Dr Dragiša Mišović“ obeležiće novembar 2016. godine kao mesec humanosti.

Pod simboličnom sloganom „Razlistaj grane na humane strane“ organizovaće se niz akcija u koje će biti uključeni naši učenici. Dečaci će u fudbalu, a devojčice u odbojci odigrati utakmice na humaniturnom turniru koji će trajati od 1. do 30. novembra.

Škola će biti uključena i u poznatu akciju „Čep za hendikep“. Već 4. novembra će biti postavljene četiri kutije na različitim lokacijama u školskim hodnicima, u nadi da ćemo skupiti što više plastičnih čepova.

Priliku da budemo humani, a i da se zasladimo imaćemo 9. novembra kada će biti organizovana prodaja kolača u unutrašnjem dvorištu Škole, na velikim odmorima u obe smene. Učenici i nastavnici će simboličnom kupovinom kolača pomoći akciju prikupljanja novčanih sredstava za materijalno najugroženije učenike.

Akcija prikupljanja garderobe trajaće od 15. do 21. novembra. U nadi da ćemo obradovati mnoge porodice čiji su članovi korisnici Crvenog krsta, 23. novembra obeležićemo Međunarodni dan humanosti, posetom ovoj ustanovi i predajom prikupljene garderobe.

Prodajna izložba učeničkih likovnih radova i rukotvorina najavljena je za 29. novembar. Tada će prilku da bude human imati svako ko se nađe u glavnom holu naše Škole. Novčana sredstva prikupljena ovom izložbom, kao i humanitarnim turnirom, biće usmerena pomaganju Dečjeg odeljenja čačanske bolnice.

Finalnim utakmicama humanitarnog turnira ćemo 30. novembra obeležiti završetak naših aktivnosti u nadi da će ovo postati stalna aktivnost koja će snagom i energijom mladih naraštaja pokazati da je moguće stvoriti i održati pravednije, humanije i saosećajnije društveno okruženje.