Štampa

U sredu, 21. oktobra 2015. godine u našoj Školi održana je prva Jezička olimpijada. Takmičenje su organizovale i pripremile nastavnice srpskog jezika Mirjana Terzić, Milica Skelić, Marija Marković i Marija Nešović, a učestvovali su učenici petog i šestog razreda. Šesnaestoro učenika bilo je podeljeno u dve ekipe po 8 učenika, svaku ekipu činilo je 4 učenika petog i četiri učenika šestog razreda.

Ekipu broj jedan činili su Milica Ilić, Mihailo Marković, Uroš Terzić, Milica Stojanović, Luka Đurakić, Jana Čolović, Marta Vulićević i Mina Ocokoljić.

Ekipu broj dva činili su Nemanja Simović, Đorđe Veđić, Amalija Divović, Andrea Zotin, Jana Maslać, Bogdan Mojsilović, Mina Zelkapić i Aleksa Miletić.

01 02

 

Voditelj takmičenja, nastavnik srpskog jezika i bibliotekar Bogdan Paunović, naizmeničo je postavljao 16 pitanja ( ukupno je bilo 32 pitanja koja se nalaze u prilogu) i jednoj i drugoj grupi, a za svako pitanje učesnici su imali po dva minuta da daju odgovor. Svako pitanje nosilo je po jedan poen za tačan odgovor.

 

Uspešnija je bila ekipa broj dva koja je odgovorila na dodatno pitanje jer je na kraju takmičenja rezultat bio izjednačen, obe ekipe su imale po 12 poena.

Svi učesnici su nagrađeni diplomama i simboličnim poklonima.

Cilj ovakvog takmičenja je razvijanje takmičarskog duha kod učenika, međusobno uvažavanje i poštovanje, podsticanje na kreativan odnos prema nastavnim sadržajima i pružanje mogućnosti da na zanimljiv način provere sopstvena znanja i mogućnosti.