Štampa

Dragi moji učenici,
U ovo savremeno doba kada smo mislili da smo nepobedivi, nedodirlјivi i da možemo sve, došao je jedan sićušni virus i promenio nam sve naše planove i želјe. Do pre neki dan svi smo hrlili u svoja četiri zida kako bi igrali igrice, gledali televiziju, pratili omilјene likove sa YouTuba-a i sl. A sada svi maštamo i želimo da se igramo sa svojim drugom/drugaricom. Trenutno nam je oduzet jedan deo slobode, sloboda kretanja. Namerno sam navela jedan deo, jer je to zaista samo jedan deo nas - naše slobode. Ono što ne može NIKO da nam oduzme, osim nas samih, jeste naša istinska sloboda.
Sada je došlo vreme da birate da li ćete biti tužni, nervozni, nezadovolјni, pa možda čak i besni ili možete biti veseli, srećni, zadovolјni, lјubazni...
Ovo je samo jedan mali ispit, a pitanje je prosto: Ko sam ja, čovek pun lјubavi ili nečovek pun nezadovolјstva?
Drugari moji, vi ste naša snaga, naša budućnost i trenutno naša pomoć da pobedimo ovog malog, sićušnog "neprijatelјa". Zato vas ovom prilikom molim da uzmete vašu slobodu u svoje ruke i da je pustite iz zamke koja vas ograničava. Upotrebite vašu MAŠTU, vašu KREATIVNOST i učinite da i vama a i svima nama ovo vreme "izolacije" prođe u što lepšem raspoloženju i da imamo što više lepih trenutaka za pamćenje. Osmislite novu igru, šalu, priču, bajku... Nešto novo, originalno što će biti vaše, ali i naše "oružje" protiv sićušnog neprijatelјa. Cilј vaše kreacije neka bude još veće zbližavanje porodice, prijatelјa i neprijatelјa. Ipak, nije sve tako crno, ovo nije samo vreme pandemije nego i vreme porodice.


Vaša veroučitelјka Petra