JM School Tools - шаблон joomla Авто

Početkom školske 2019/2020. godine, nastavnica matematike Jelena Kenić je započela međunarodni projekat „Stavi svoje matematičke naočare“ sa koleginicom Fatimom Kličić, nastavnicom matematike iz OŠ „Cazin I“ iz Bosne i Hercegovine. Projekat je nastao sa željom da kod učenika razvije ljubav prema matematici, ali i da ih podstakne da otkriju praktičnu primenu matematike u stvarnom životu, da pronađu vezu između matematike i prirode, umetnosti, ostalih školskih predmeta i sveta uopšte. Na projektu učestvuju učenici odeljenja VI2, VI4 I VI6, pod rukovodstvom svojih nastavnica matematike Tanje Petrović i Jelene Kenić. Ideja nam je da svoje učenike povežemo sa vršnjacima iz inostranstva kako bi učili zajedno, sarađivali i otkrili sličnosti i razlike među tinejdžerima širom Evrope.

 

Na taj način, osim proširivanja svojih matematičkih znanja, učenici razvijaju i svoje komunikacione i digitalne veštine, proširuju znanje stranog jezika, ali i znanja iz ostalih predmeta.

Veoma brzo nam se pridružilo još trinaest nastavnika matematike sa svojim učenicima, tako da na projektu trenutno sarađuje preko 200 učenika iz devet različitih zemalja.

Projekat se realizuje u okviru eTwinning portala, najveće i najbezbednije mreže koja okuplja školske i predškolske ustanove širom Evrope u cilju razmene iskustva, ideja i zajedničkih projekata. Učenicima se jako dopao ovakav vid povezivanja sa vršnjacima iz drugih škola, zbog čega je započela sa radom i nova sekcija “Kroz matematičke naočare”, čiji su autori I voditelji nastavnice Tanja Petrović i Jelena Kenić.

Planirano je da projekat traje do kraja školske godine, a svi rezultati će biti objavljeni na vebsajtu projekta. Dosadašnje rezultate možete pogledati klikom na link “Stavi svoje matematičke naočare” (www.matematickenaocare.weebly.com). Sigurni smo da ćete uživati.